Feyenoord in wachtkamer gezet: Dat ik per se hogerop wil klopt niet

Feyenoord in wachtkamer gezet: "Dat ik per se hogerop wil klopt niet"

06-05-2017 09:20
21

Jens Toornstra weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De middenvelder van Feyenoord is er nog niet over uit of hij bij gaat tekenen in Rotterdam-Zuid, of aanbiedingen van andere clubs afwacht.

"Ik heb bij de club gemeld dat ik tot na het seizoen wil wachten voor ik over iets na gaan denken", zegt Toornstra tegen de NOS. "Ik wil me focussen op de titel. Dat zijn mijn gedachten. Of ik kieskeurig ben? Ja, maar dat ik per se hogerop wil klopt niet. Ik heb het hier hartstikke naar m'n zin. Een seizoen als deze vergeet je niet snel."

In 2009 stond Toornstra nog vakken te vullen in de supermarkt. Zondag kan hij kampioen worden. De carrière van de middenvelder is ineens in een stroomversnelling terechtgekomen. Nooit opgeven, is zijn advies. "Toen speelde ik nog bij de amateurs van Alphense Boys. Dat was het jaar waarin ik naar ADO ging. Mijn laatste kans op een professionele loopbaan."

En dus liet Toornstra alles achter voor het voetbal. "Daar wilde ik alles op zetten. Ik heb er geen spijt van. Vakkenvullen? Dat heb ik ook nog gedaan. Bij de Dirk van den Broek. Het is harstikke mooi. Er is altijd hoop. Altijd in jezelf blijven geloven, hard werken."