'Ik heb het ook bij Feyenoord meegemaakt, dat geroezemoes krijgt vat op je'

'Ik heb het ook bij Feyenoord meegemaakt, dat geroezemoes krijgt vat op je'

06-05-2017 20:40

Jerson Cabral heeft geen verklaring voor het feit dat het de laatste weken bergafwaarts gaat met Sparta. De club leek lang veilig qua degradatie, maar inmiddels staan de Rotterdammers op de zestiende plek. Dat betekent vooralsnog deelname aan de nacompetitie. 

"Wat ons grootste probleem is? Dat is niet echt aan te wijzen, maar er sluipt bij tegenslag nu iets in de groep waardoor de bravoure eraf gaat. Ik heb het ook een keer bij FC Twente en Feyenoord meegemaakt en je hoort dan bijvoorbeeld óók het geroezemoes in het stadion", aldus Cabral in De Telegraaf. "Dan krijgt dat geroezemoes toch vat op je. Dat is niet onlogisch, maar je moet ermee omgaan. Of je nou 19 of 32 jaar oud bent. Al ga je er in alle gevallen op een andere manier mee om."

Wedden

Meer odds

Voor Sparta is er maar één vraag: hoe daar mee om te gaan? "Angst is een slechte raadgever. Je kan beter schijt hebben! Als het dan fout gaat, is het vervelend, maar als het lukt ben je sneller over dat vervelende punt heen. Zeuren op elkaar is dan altijd makkelijker, maar je moet elkaar oppeppen, moed inpraten."

Sparta staat met nog twee duels te gaan op de zestiende plaats. Het gat met de veilige, vijftiende plaats is twee punten. Roda JC staat daar nu. Sparta speelt zondagmiddag in eigen huis tegen FC Twente.