'MSN' verzorgt volledige Barça-productie tegen Villarreal; druk weer bij Real

06-05-2017 20:21
10

In de strijd om de Spaanse landstitel heeft FC Barcelona de druk weer volledig bij Real Madrid gelegd. Barça zelf won in eigen huis ruim van subtopper Villarreal: 4-1. Lionel Messi scoorde twee keer.

Via Neymar kwam Barcelona na twintig minuten spelen op voorsprong. Villarreal, nummer vijf van de Primera Division, kwam amper in het stuk voor, maar geheel tegen de verhoudingen in werd het tóch 1-1. Cedric Bakambu scoorde na een vlugge counter. Vlak voor de pauze zorgde Messi voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. De Argentijnse superster prikte binnen na een klutssituatie.

Toen Barça na de pauze even gas gaf, was er geen houden meer aan. In de 69e minuut tekende Luis Suarez - het derde lid van MSN - voor de 3-1 en in de slotfase kwam het slotakkoord op naam van Messi. De linkspoot benutte in de 82e minuut een strafschop.

Door de winst heeft Barça nu 84 punten uit 36 competitieduels. Real heeft pas 34 wedstrijden gespeeld en staat op 81 punten. De Koninklijke komt later op de avond in actie tegen het reeds gedegradeerde Granada.