Fer en Narsingh boeken vitale overwinning op Koeman en Stekelenburg

06-05-2017 20:32
3

Swansea City heeft zaterdagavond een vitale overwinning geboekt op het Everton van manager Ronald Koeman: 1-0. Fernando Llorente kopte in de eerste helft binnen. Door de zege is Swansea nu uit de degradatiezone geklommen.

Omdat Hull City eerder op de dag in eigen huis onderuit ging tegen Sunderland (0-2), wisten The Swans dat zij bij een goed resultaat in eigen huis naar de veilige plek zeventien in de Premier League zouden klimmen. Zo geschiedde: na een halfuur spelen tekende Llorente voor de enige goal van het duel in het Liberty Stadium. Op aangeven van Jordan Ayew kopte de Spaanse targetman raak, voorbij Everton-doelman Maarten Stekelenburg.

In het resterende uur voetbal slaagde Swansea erin om de voorsprong te verdedigen. De ploeg van manager Paul Clement heeft nu 35 punten, één meer dan Hull City. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Bij Swansea viel Leroy Fer overigens na 75 minuten in. Luciano Narsingh bleef op de bank, Mike van der Hoorn behoorde niet tot de wedstrijdselectie.