Memphis leidt Lyon na echec in Amsterdam naar spectaculaire overwinning

07-05-2017 18:51
9

Olympique Lyon heeft drie dagen na het Europa League-echec tegen Ajax een spectaculaire overwinning geboekt op FC Nantes. Door twee assists van Memphis Depay werd het 3-2 voor de thuisclub.

Lyon kwam in eigen huis langzaam op gang tegen subtopper Nantes, dat na negentien minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Valentin Rongier. Het duurde uiteindelijk tot de tweede helft voordat de thuisclub de rug rechtte.

Nabil Fekir, in het heenduel met Ajax nog onzichtbaar gemaakt door Davinson Sánchez en Matthijs de Ligt, maakte de 1-1 vanaf de stip. Vervolgens was het Memphis-tijd. De Oranje-international beloonde zichzelf met twee assists. Twee keer was Maxwel Cornet de doelpuntenmaker. Omdat Nantes ook nog een keer scoorde, werd het 3-2.

Volgende week donderdag komt Lyon weer in actie. Ajax komt dan voor de return in de halve finale van de Europa League naar Frankrijk. Memphis ontbreekt, omdat hij dit seizoen al in Europees verband voor Manchester United speelde.