Arsenal maakt hardhandig einde aan ongeslagen reeks Manchester United

07-05-2017 18:49
5

Manchester United heeft voor het eerst in dertien wedstrijden weer eens verloren. Arsenal was in de Premier League-topper in Londen met 2-0 te sterk.

Beide doelpunten van de thuisclub vielen in de eerste periode na rust. Granit Xhaka opende de score met een van richting veranderd schot, waarna Danny Welbeck er drie minuten later 2-0 van maakte. Daarmee velde de Arsenal-aanvaller het vonnis over zijn oude club Manchester United.

De ploeg van José Mourinho, die wordt geteisterd door een blessuregolf in de verdediging, kon geen vuist maken in Noord-Londen en leek de krachttoer van afgelopen donderdag tegen Celta de Vigo nog in de benen te hebben. Arsenal-manager Arsène Wenger won overigens voor het eerst in de Premier League van Mourinho.

Door de nederlaag raakt de vierde plek, die aan het einde van de rit recht geeft op een Champions League-ticket, uit het zicht voor Manchester United. De achterstand op Manchester City is vier punten met nog drie duels te gaan. Arsenal staat op twee punten van United.