Go Ahead-aanvoerder stopt na degradatie: Het is voor mij niet meer haalbaar

Go Ahead-aanvoerder stopt na degradatie: "Het is voor mij niet meer haalbaar"

07-05-2017 20:02
8

Sander Duits stopt na dit seizoen met voetballen. De aanvoerder van Go Ahead Eagles kampt met fysieke ongemakken en vindt het na de degradatie uit de Eredivisie mooi geweest.

Go Ahead speelt volgend seizoen dus zónder Duits in de Jupiler League. "Nee, dat gaat niet gebeuren", beaamt de man die zondag inviel tegen Ajax in gesprek met RTV Oost. "Dat is niet omdat ik het niet meer wil, want ik heb altijd nog plezier in het spelletje. Ik vind het altijd leuk om wedstrijden te spelen."

"Trainingen wordt af en toe wel wat minder", vervolglt de middenvelder. "Maar het is fysiek voor mij niet meer haalbaar. Ik kamp met knieklachten en het was voor mij dit seizoen al op mijn tenen lopen. Dus het is puur fysiek dat ik dit besluit neem. Als ik gewoon fit was geweest, dan was ik voor honderd procent doorgegaan."

Dat Duits, die bij de amateurs van SDC Putten gaat spelen, afscheid neemt met degradatie is een teleurstelling, maar geen verrassing. "Het is voor mij wel een heel teleurstellend seizoen. Ik vind dat wij beter zijn dan de ranglijst laat zien. Daarom baal ik er wel ontzettend van dat ik op deze manier afscheid moet nemen."