'Het is een blamage. Het wordt nog wat, want Heracles heeft nog een puntje nodig'

'Het is een blamage. Het wordt nog wat, want Heracles heeft nog een puntje nodig'

08-05-2017 15:37
22

Luuk de Jong kon zondag in de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen (1-1) opnieuw geen potten breken. Dat zag ook Willy van de Kerkhof, die kritisch is op de 26-jarige aanvoerder van de Eindhovenaren.

Invaller en doelpuntenmaker Sam Lammers kon meer bekoren. "Lammers heeft laten zien dat hij een goede spits is. Op dit moment is hij beter dan Luuk de Jong. Die miste tegen FC Groningen weer een aantal kansen. Hij heeft een slecht seizoen achter de rug", aldus Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant.

De clubicoon heeft een duidelijke boodschap voor PSV. "We moeten in de zomerstop een aantal versterkingen halen, maar die liggen niet voor het oprapen. Dat wordt nog een zware dobber voor technisch manager Marcel Brands."

Van de Kerkhof zag dat zondag ook bij Feyenoord niet alles volgens plan verliep. "Dan sta je 32 weken bovenaan en je weet dat zo'n wedstrijd eraan komt. Dan moet je er als één team staan. Op het moment suprême hebben ze elkaar in de steek gelaten. Pure titelstress. Het is een blamage voor Feyenoord. Het wordt nog wat, want Heracles heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn de play-offs. Het wordt een geweldige apotheose van het seizoen."