Manu 'geen probleemkind': Ik weet wel degelijk waar het om draaide gisteren

Manu 'geen probleemkind': "Ik weet wel degelijk waar het om draaide gisteren"

08-05-2017 16:40
47

Elvis Manu baalt van de consternatie die is ontstaan rond zijn persoon. Go Ahead Eagles verscheurde maandag, een dag na de definitieve degradatie uit de Eredivisie, het huurcontract van de aanvaller, die vlak voor de genadeklap tegen Ajax zijn oude club Feyenoord steunde met twee Instagram-stories.

Allereerst Elvis, wat is er volgens jou gebeurd?

"Ik dacht: ik wens Feyenoord succes door er een Insta-berichtje uit te gooien. Dat is niet goed gevallen bij de supporters van Go Ahead. Het is nooit mijn bedoeling geweest om de club in diskrediet te brengen."

Begrijp je dat de supporters en de club boos zijn?

"Ik ben Feyenoorder, dat heb ik nooit onder stoelen of bank gestoken. Maar ik kan wel begrijpen dat supporters het niet op prijs stellen. Ik baal van het beeld dat nu van mij wordt geschetst. Het lijkt alsof ik een slechte professional ben, maar als je me iets niet kunt verwijten, dan is het dat ik altijd hard werk."

Je timing was misschien wat ongelukkig, gezien de laatste strohalm in Amsterdam.

"Ik weet wel degelijk waar het om draaide gisteren. Ik ben nooit een lastige jongen geweest, maar dat beeld wordt nu geschetst. Iedereen doet weleens iets verkeerd, maar dat maakt mij geen probleemkind."

Wat vind je van het besluit van Go Ahead?

"Dat laat ik in het midden. Ze stellen me niet meer op en dat heb ik te respecteren. Ik heb m'n laatste dag gehad bij Go Ahead."

Wat ga je nu doen? Met vakantie?

"Ik blijf voor mezelf trainen en in de zomer keer ik terug naar Brighton, dat is de enige zekerheid die ik heb. Maar ik ben realistisch: ik ben niet voor niets verhuurd dit seizoen. Ik ga niet zeggen dat ik volgend jaar een basisplek heb in de Premier League."

(VoetbalPrimeur.nl / Ruben Winkels)