Chelsea zet reuzenstap richting titel en bezegelt lot De Roon

08-05-2017 22:54
10

Chelsea heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Tottenham Hotspur bij West Ham United. Door de 3-0 zege op Middlesbrough lijkt de landstitel de ploeg van trainer Antonio Conte niet meer te kunnen ontgaan.

Chelsea wist dat het maandagavond op Stamford Bridge een gigantische stap richting de eerste landstitel sinds 2015. De ploeg van trainer Antonio Conte kwam dan ook sterk voor de dag tegen Middlesbrough, waar Marten de Roon zoals gebruikelijk in de basis startte. In de openingsfase raakte Marcos Alonso al de lat, alvorens Diego Costa na 23 minuten de score opende met zijn negentiende competitietreffer.

Tien minuten voor rust werd de zege al min of meer veiliggesteld door Alonso, die het geluk had dat Middlesbrough-doelman Brad Guzan zijn inzet dusdanig van richting veranderde dat deze in het doel verdween. In de tweede helft tekende Nemanja Matic voor de 3-0 eindstand, waardoor Chelsea met nog drie duels te gaan een voorsprong van zeven punten heeft op Tottenham en komend weekend kampioen kan worden. Dan moet er gewonnen worden bij West Bromwich Albion.

Middlesbrough keert na één seizoen weer terug naar het Championship. De ploeg van De Roon heeft met nog twee duels te gaan een achterstand van zeven punten op nummer zeventien Swansea City.