PSV gaat zich melden bij Chelsea: Zowel kopen als huren kan een optie zijn

PSV gaat zich melden bij Chelsea: "Zowel kopen als huren kan een optie zijn"

09-05-2017 07:06
61

PSV wil Marco van Ginkel voor volgend seizoen in Eindhoven houden. Een nieuwe huurperiode is een mogelijkheid, maar de aftredend landskampioen denkt ook aan kopen. Oleksandr Zinchenko, die PSV voor een tweede seizoen kan huren, vertrekt mogelijk.

Van Ginkel is nog altijd eigendom van Chelsea, maar werd dit seizoen voor de tweede keer gehuurd van de Engelsen. Beide keren kwam de middenvelder in de winterstop over. "Marco willen we graag houden", zegt technisch manager Marcel Brands aan in De Telegraaf. "Zowel kopen als huren kan een optie zijn."

De 24-jarige Van Ginkel heeft bij Chelsea een contract tot medio 2019. Brands: "In de winter hebben we gepolst of we hem voor anderhalf jaar konden huren. Toen gaf Chelsea aan het in de zomer opnieuw te willen bekijken."

Zinchenko
PSV huurde Zinchenko het hele seizoen van Manchester City. "Er bestaat de mogelijkheid om Zinchenko voor een tweede jaar te huren, maar het gaat er dan wel om wat we die jongen te bieden hebben", geeft Brands aan. "Hij moet natuurlijk nog wat stappen zetten, dat is logisch voor een speler van zijn leeftijd."

Zinchenko kwam bij PSV weinig aan spelen toe. "Er was na de winterstop ook veel concurrentie voor hem. We moeten het nog besluiten, maar mijn mening is dat als we hem niet meer te bieden hebben dan dit seizoen, we die plek beter aan een eigen jeugdspeler kunnen geven."