Update: Jans zegt KNVB definitief af: De situatie is nu opeens veranderd

Update: Jans zegt KNVB definitief af: "De situatie is nu opeens veranderd"

09-05-2017 14:02
53

Hans van Breukelen gaat in gesprek met Ron Jans over zijn rol als vormgever van de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal. De huidige trainer van PEC Zwolle ziet het volgens De Telegraaf niet meer zitten.

Op de persconferentie van de KNVB waarop de aanstelling van bondscoach Dick Advocaat bekend werd gemaakt, werd Van Breukelen ook gevraagd naar de precaire situatie rond Jans. Hij zou niet meer aan de slag willen bij de KNVB, omdat Leon Vlemmings, de man met wie hij zou optrekken in Zeist, naar Go Ahead Eagles is vertrokken.

"Ik heb begrepen dat Ron dat genoemd heeft, maar ik ben nog in gesprek met Ron. Daar kan ik nu dus geen mededelingen over doen", zegt Van Breukelen. "Ik ga eerst met Ron om de tafel zitten, dan horen we het wel."

Dat de mogelijke afzegging van Jans volledig in het beeld van een falende KNVB past, ontkent Van Breukelen. "Jullie mogen de beeldvorming zelf bepalen. Dat doen jullie ook, dus dat maakt voor de rest niet uit." Cynisch: "Daar zullen wij wel aanleiding toe geven."

Update 14.02: Het gesprek tussen Ron Jans en Hans van Breukelen gaat er niet komen. De trainer van PEC Zwolle heeft de technisch directeur van de KNVB laten weten af te zien van de klus, omdat Leon Vlemmings is vertrokken naar Go Ahead Eagles. "Met hem zou ik het samen gaan doen", zegt Jans tegen De Stentor. "De situatie is nu opeens veranderd."