Update: Hoofd van Feyenoord-directie ligt niet op hakblok: 'Wat een waanzin!'

Update: Hoofd van Feyenoord-directie ligt niet op hakblok: 'Wat een waanzin!'

10-05-2017 14:53
42

Het nieuwe Feyenoord-stadion komt er alleen als een deel van de huidige directie van de Eredivisie-koploper opstapt. Een 'grote meerderheid' van de Rotterdamse gemeenteraad heeft die eis neergelegd, weet De Telegraaf. 

Woensdag wordt er in de gemeenteraad gestemd over de plannen voor een nieuwe Kuip. Momenteel is Rotterdam te veel geld kwijt aan Feyenoord, vinden veel raadsleden. De beveiliging van wedstrijden kost jaarlijks een vermogen. De gemeenteraad meent dat dat voor een deel te maken heeft met de slechte relatie tussen de Feyenoord-fans en de directie van de club. Daarom is het beter om met een schone lei te beginnen. 

Wedden

Meer odds

D66 gaat woensdag twee moties indienen. Het huidige bestuur moet vertrekken, vindt de partij. "De huidige directie moet weg als er een nieuwe Kuip komt. Al jaren wordt vanuit de raad en ook de politie aangedrongen op een betere relatie met de supporters. Maar daar is al vijf jaar lang niets mee gedaan", aldus Jos Verveen. "Het bestuur heeft goede dingen gedaan op andere vlakken, maar de relatie met supporters is slecht. Op dit onderdeel hebben ze gefaald."

Het vertrek van het bestuur wordt een 'harde voorwaarde' voordat er een akkoord wordt bereikt over een nieuw stadion, stelt Verveen. Technisch directeur Martin van Geel en commercieel directeur Mark Koevermans komen overigens niet aan de beurt. Het vizier is gericht op algemeen directeur Eric Gudde en Jan van Merwijk, directeur Stadion Feijenoord en veiligheidszaken.  

Update 14.53: Er is door diverse partijen geschrokken gereageerd op de berichtgeving van De Telegraaf. 'Wat een waanzin! PvdA zit niet op stoel directie en roept D66 op hiervan af te stappen', schrijft de Partij van de Arbeid op Twitter. D66 zelf laat aan de Volkskrant weten dat het bericht 'onzin' is. Er wordt helemaal geen vertrek van de directie geëist. Leefbaar Rotterdam en CDA steunene een eventuele motie sowieso niet. 

Koop nu je Feyenoord Kampioenshirt met 15% korting met de code VPFEYENOORD2017 + Gratis Verzending + 5 Kampioenstickers (ter waarde van 5 euro)