Feyenoord-fan voelde zich schuldig na Excelsior-fiasco: 'Met mijn vrouw besproken'

Feyenoord-fan voelde zich schuldig na Excelsior-fiasco: 'Met mijn vrouw besproken'

10-05-2017 16:15
30

Feyenoord-fan Boris de Vroome kocht via Marktplaats kaarten om de kampioenswedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior in De Kuip te bekijken, maar kreeg na het met 3-0 verloren duel zijn geld terug van de verkoper. Die voelde zich schuldig.

De anonieme Oosterhouter zette zijn kaarten op Marktplaats. "Iedereen bleef maar tegen elkaar opbieden en het ging om absurde bedragen van 600 tot 700 euro", zegt hij tegen Omroep Brabant. Toen meldde de in Frankrijk wonende Boris zich, die maar liefst tien uur in de auto wilde zitten met zijn zoon om het duel in De Kuip te bekijken. Hij wilde er 280 euro voor betalen. 

"Het voelde sowieso al niet goed om die kaartjes tegen enorme bedragen te verkopen", zegt de anonieme fan. "Ik gunde ze meteen aan Boris. Zijn verhaal deed me denken aan mijn eigen jeugd. Ik heb Feyenoord ook van huis uit meegekregen en hoe mooi is het om zoiets met je vader te kunnen delen."

Excelsior won echter met 3-0. "Toen begon ik me er nog slechter over te voelen dat ik de kaartjes voor zoveel geld had verkocht. Ik heb het vervolgens met mijn vrouw besproken. Die steunde me. Toen besloot ik dat ik de 280 euro terug zou terugstorten."

Na afloop stuurde hij een appje naar de koper en maakte hij het geld weer over. "Ik hoop dat het mensen inspireert om warmer voor elkaar te zijn. Dat je een ander behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden. Het is eigenlijk heel erg dat de maatschappij zo veranderd is, dat dit uniek is."