'Ik las ergens dat Ajax nu veertig procent kans heeft, daar geloof ik niet in'

'Ik las ergens dat Ajax nu veertig procent kans heeft, daar geloof ik niet in'

10-05-2017 20:42
29

Ronald de Boer en Willem van Hanegem gaan er gewoon vanuit dat Feyenoord zondag kampioen van Nederland wordt. De Boer is daar het meest stellig in.

"Ik las ergens dat Ajax nu veertig procent kans zou hebben op de titel? Daar geloof ik niet in", zegt de analist in gesprek met Voetbal International. "Het lijkt me niet dat het zondag opnieuw misgaat voor Feyenoord. In de eigen Kuip heeft de ploeg dit seizoen een ijzersterke reeks neergezet en daarbij zullen de omstandigheden anders zijn dan in Kralingen. De spelers weten nu ook heel goed waar ze aan toe zijn. Onbewust hebben de spelers op Woudestein nog een bepaalde speling gevoeld. Die is nu weg, zelfs een gelijkspel is niet voldoende."

Van Hanegem denkt ook dat het wel goed komt, al baart het verloren duel bij Excelsior hem toch een beetje zorgen. "Ik geloof niet dat het spanning was bij Feyenoord, eerder de instelling. Daarmee begint alles. Als je dan na vijf minuten spelers half een duel ziet aangaan, weet je al dat het een lastige middag gaat worden. Voor de wedstrijd sprak ik jongens van Excelsior, die zeiden al dat ze geen cadeaus gingen weggeven. En terecht", zegt Van Hanegem. "In principe winnen ze nu van Heracles, maar ik vermoed dat het niet zo makkelijk zal gaan. Zij hebben wel een aardige ploeg en moeten een punt pakken."