'Heel teleurstellend dat we de eerste kans om kampioen te worden, lieten liggen'

'Heel teleurstellend dat we de eerste kans om kampioen te worden, lieten liggen'

11-05-2017 07:39
6

Giovanni van Bronckhorst is vastbesloten om zich zondag alsnog tot landskampioen te kronen met Feyenoord. De trainer ziet het thuisvoordeel als een groot voordeel tegen Heracles Almelo.

"Het is heel teleurstellend dat we de eerste kans om kampioen te worden, hebben laten liggen. Wij waren bij Excelsior gewoon Feyenoord niet", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Normaal zitten er één of twee spelers niet in de wedstrijd, dat waren er nu veel meer. Dingen die het gehele seizoen goed gingen, die gingen tegen Excelsior fout. Dat moet tegen Heracles anders."

"Er staat nu eenmaal heel veel druk op het meestrijden om de landstitel. En ja, dat merkten we", vervolgt de coach. "Je voelt dat iedereen zó graag wil, dat de mensen je letterlijk naar voren schreeuwen. We moeten de teleurstelling die we allemaal voelden omzetten in iets positiefs. We spelen thuis en Feyenoord is thuis gewoon heel erg sterk. En we hebben dit seizoen altijd geweldig gereageerd na een tegenslag. We hebben alles gewoon nog in eigen hand."

Van Bronckhorst doet een oproep aan de fans. "We hebben zondag iedereen nodig: de spelers, de staf, maar zeker ook onze supporters. We zullen samen onze rug rechten. We gaan ervan uit dat het goed komt. In de eigen Kuip zullen we het zondag wél laten zien."