Poepon immens populair: 'Ik vraag me af hoe Sneijder en Van Persie dat doen'

Poepon immens populair: 'Ik vraag me af hoe Sneijder en Van Persie dat doen'

11-05-2017 12:47
8

Rydell Poepon heeft het uitstekend naar zijn zin in Turkije, waar hij actief is voor tweededivisionist Boluspor. De voormalige spits van onder meer Willem II, Sparta en De Graafschap is daar een publiekslieveling, mede dankzij zijn zestien doelpunten dit seizoen.

Poepon maakt nog altijd kans op promotie met de huidige nummer vijf van de tweede Turkse divisie. "Het zou heel mooi zijn als we kunnen promoveren. Persoonlijk gaat het goed dit seizoen. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel goals in een seizoen gemaakt", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Wat dat betreft heb ik misschien wel mijn beste vorm te pakken. Ik voel me ook goed hier. Voel me gewaardeerd. Dat merk ik ook als ik in Bolu wandel."

Over publieke belangstelling heeft de 28-jarige spits niet te klagen. "Iedereen wil met mij op de foto. De Turken zijn echt helemaal gek van voetbal. Ook in Bolu. In Amsterdam herkennen mensen mij misschien ook, maar dan lopen ze rustig door."

"Hier komen ze continu naar je toe voor een handtekening of foto. Wat dat betreft vraag ik me af hoe jongens als Wesley Sneijder en Robin van Persie dat in Istanbul doen, met al die fans. Zij kunnen echt nergens over straat of naartoe."