'Franse nummer drie en niet PSV kan profiteren van Europa League-winst Ajax'

'Franse nummer drie en niet PSV kan profiteren van Europa League-winst Ajax'

11-05-2017 18:38
24

Het Europa League-succes van Ajax komt OGC Nice goed uit. Als de Amsterdammers donderdagavond Olympique Lyon verslaan en op 24 mei ook de finale winnen, gaat een rechtstreeks startbewijs naar Frankrijk.

Dat heeft de UEFA bevestigd aan het Eindhovens Dagblad. Het regionale dagblad deed navraag, omdat aanvankelijk werd gedacht dat het Champions League-ticket op landniveau zou doorschuiven. In dat geval verzekerde zich PSV als nummer drie van de Eredivisie alsnog van een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Dat is echter niet het geval. Mocht Ajax erin slagen om de Europa League dit seizoen te veroveren en op de tweede plek eindigen in de Eredivisie, dan gaat het ticket van Ajax naar Nice. De Franse club hoeft dan geen voorronde te spelen en begint in de play-offs.

Het voorrondeticket voor de Champions League dat bij een tweede plek in de Eredivisie in handen zou vallen van Ajax, gaat dus niet door naar de nummer drie van de Eredivisie. PSV is een wedstrijd voor het einde van de competitie al zeker van die eindrangschikking. De Eindhovenaren begint komend seizoen in de voorronde van de Europa League.

Lees ook: Champions League-plek Feyenoord niet in gevaar bij Europa League-eindzege Ajax