Feyenoord vol bravoure na groen licht: 'Stevige voorsprong nemen op Ajax en PSV'

Feyenoord vol bravoure na groen licht: 'Stevige voorsprong nemen op Ajax en PSV'

12-05-2017 08:30
46

Met de nieuwbouw van De Kuip gaat Feyenoord Ajax en PSV voorbij, stelt stadiondirecteur Jan van Merwijk. De Rotterdamse gemeenteraad gaf donderdag groen licht voor de bouw van Feyenoord City.

Van Merwijk (op foto derde van links) is er stellig van overtuigd dat Feyenoord zijn rivalen gaat passeren. "Omdat we een groter en beter stadion gaan krijgen dan de concurrentie en omdat we een model hebben waarin alle inkomsten uit het stadion naar de club gaan", zegt Van Merwijk tegen RTV Rijnmond. "Zij zullen ook niet stil zitten, maar voorlopig gaan wij een stevige voorsprong nemen."

Rondom Feyenoord zijn echter vraagtekens of de sfeer van de huidige Kuip terugkomt in de nieuwe. "Die uitdaging gaan we wel aan. Mensen maken de sfeer en er gaan straks nóg meer mensen in. We geloven erin, maar we kunnen het bewijs pas leveren als het zo ver is."

De stadiondirecteur vervolgt: "Er is geen enkel plan waarbij je honderd procent meekrijgt. Het is aan ons om de sfeer en de beleving in het nieuwe stadion te krijgen en ook de kritische fans mee te krijgen in het gevoel dat er een tweede huis voor ze gebouwd gaat worden."