Feyenoord moet wedstrijd tegen PSV terugkijken: 'Ze veegden ze van de mat'

Feyenoord moet wedstrijd tegen PSV terugkijken: 'Ze veegden ze van de mat'

12-05-2017 11:57
13

Wijnand IJsselstein, TU/e-hoogleraar cognitie en emotie aan de Technische Universiteit aan Eindhoven zegt dat Feyenoord in aanloop naar de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo heel vaak de eerste helft van het duel met PSV terug moet kijken. Dat zou hij de Feyenoord-selectie op het hart willen drukken.

Feyenoord verloor afgelopen zondag met 3-0 van Excelsior en liet daardoor een uitgelezen kans op de titel liggen. IJsselstein noemt het 'choking'. "Doordat er zoveel op het spel staat, gaan sporters te veel nadenken over alles wat eigenlijk een automatisme zou moeten zijn", legt IJsselstein uit aan Omroep Brabant. "In situaties waar je te maken hebt met een hoge mate van druk en opwinding. Het maken van een tentamen of het geven van een presentatie voor een groep."

Wedden

Meer odds

De hoogleraar zegt dat het duel met Heracles 'another day at the office' moet zijn. "Ze moeten de wedstrijd van zondag daarom benaderen als business as usual. Plezier hebben en doen wat je altijd doet. Vertrouwen op de automatismen waarop je hebt getraind."

Dus wil hij Feyenoord adviseren om de eerste helft van het met 2-1 gewonnen duel met Feyenoord van 26 februari heel vaak terug te kijken. "Ze veegden PSV van de mat."