Van der Gaag waakt voor 'vervelend' duel: 'Ik zag dat op trainingen gebeuren'

Van der Gaag waakt voor 'vervelend' duel: 'Ik zag dat op trainingen gebeuren'

12-05-2017 23:52
7

Na de winst op Feyenoord en drie vrije dagen vraagt Mitchell van der Gaag zich af of de spelers van Excelsior zich nog een keer op kunnen laden. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, die ook nergens meer om spelen.

"We kunnen als technische staf wel heel bijdehand gaan doen, gaan schreeuwen en zo, maar daar geloof ik niet in", zegt Van der Gaag tegen het Algemeen Dagblad. "De vraag is of we nog in staat zijn om het nog één keer op te brengen."

Van der Gaag vervolgt: "Dat heeft niets met tactiek, techniek of wat dan ook te maken. Kunnen we dat niet, dan wordt het een vervelende wedstrijd. Dan krijg je irritatie en frustratie. Ik zag dat al op deze trainingen gebeuren. Al ging het vandaag alweer iets beter dan gisteren. Hopelijk is het morgen weer wat beter."

De oefenmeester kan wel redenen bedenken om de batterij op te laden. Voor het eerst in de clubhistorie kan Excelsior vijf wedstrijden op rij winnen. "En we hebben vorige week geen feestje met de supporters kunnen vieren, dat hoop ik zondag wel te doen. Zij hebben een heel seizoen meegeleefd, vol spanning gezeten. Dan is het toch leuker als je wint."