Nijland in spanning: Dat is in totaal twee miljoen euro minder

Nijland in spanning: "Dat is in totaal twee miljoen euro minder"

13-05-2017 12:58
16

Als FC Groningen er tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie in slaagt om sc Heerenveen te passeren op de ranglijst, dan levert dat de huidige nummer tien 500.000 euro extra. Dat heeft alles te maken met de zogenaamde televisiegeldenranglijst. Algemeen directeur Hans Nijland zit in spanning. 

Heerenveen heeft op de tv-ranglijst momenteel drie punten voorsprong op FC Groningen. Als De Trots van het Noorden zondagmiddag over de Friezen heenklimt, kan de penningmeester van Groningen vijf ton bijschrijven in de zomer. "Het is onvoorstelbaar spannend", aldus Nijland in gesprek met de NOS. 

"We zijn in de loop van dit seizoen al teruggevallen op de ranglijst van de tv-gelden. Daardoor krijgen we ten opzichte van vorig seizoen al anderhalf miljoen euro minder. Als we zondag Heerenveen op de ranglijst van de Eredivisie niet passeren, gaat daar nog eens vijf ton af. Dat is in totaal twee miljoen euro minder dan vorig seizoen."

Afgelopen seizoen won Groningen op de laatste speeldag met 2-1 van Heracles Almelo. De club klom daardoor van plek acht naar zeven en dat scheelde uiteindelijk zo'n zes ton qua tv-gelden. Groningen heeft nu drie punten minder dan Heerenveen. FC Twente is zondag de tegenstander. Heerenveen ontvangt NEC.  

(Bron: NOS)