Manchester City terug op cruciale derde plek na afgekeurde Mahrez-penalty

13-05-2017 15:24
23

Manchester City heeft zaterdagmiddag met veel geluk met 2-1 gewonnen van Leicester City. Een bizar moment vlak voor tijd waarbij een penalty van Riyad Mahrez werd afgekeurd zorgde ervoor dat de ploeg van Pep Guardiola geen punten verspeelde.

Mahrez kon vanaf de penaltystip aanleggen voor de 2-2 en maakte die ook, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de aanvaller in zijn val de bal twee keer raakte. Een herkansing kreeg hij niet. Daardoor bleef de 2-1 op het scorebord staan en klimt Manchester City naar de derde positie op de ranglijst, een belangrijke plek vanwege directe kwalificatie voor de Champions League.

Manchester City leek de zege al in de eerste helft veilig te hebben gesteld door een goal van David Silva na dertig minuten spelen en een benutte penalty van Gabriel Jesus zes minuten later. Shinji Okazaki maakte er met een fraaie goal nog 2-1 van vlak voor rust en Leicester kreeg dus een enorme kans op de 2-2 via de penalty van Mahrez, maar dat feestje ging voor de vrijdag door Chelsea onttroonde kampioen van Engeland niet door.