Boskamp gaat feestje vieren: 'Ik ga nu naar René toe. Ha, ik ga niet naar huis'

Boskamp gaat feestje vieren: 'Ik ga nu naar René toe. Ha, ik ga niet naar huis'

14-05-2017 18:30
17

Ook voor Jan Boskamp voelt de eerste landstitel van Feyenoord sinds 1999 als een verlossing. De clubicoon vreesde nog even dat het mis zou gaan, maar dankt vooral Dirk Kuyt voor de 3-1 zege op Heracles Almelo.

"Dat kun je wel zeggen: he he", reageert Boskamp voor de camera van FOX Sports. "Als je zo lang moet wachten… Achttien jaar geleden en dan ook nog tot de laatste competitiewedstrijd." Feyenoord maakte in De Kuip echter al snel het verschil. "Binnen tien minuten stonden we met 2-0 voor, toen hadden ze beter kunnen affluiten."

Boskamp leefde volop mee met de Feyenoord-spelers. "Heel, heel intens. Op een bepaalde manier leef je zo met die gasten en de hele club mee. En op een bepaald moment ga je toch denken: het zal niet weer naar de klote gaan toch?" Daar was echter geen sprake van. Door drie goals van Kuyt kon het kampioensfeestje gevierd worden.

"Het is gewoon werelds, ik heb mij de barste geamuseerd. Het was de wedstrijd van Kuyt, hij schiet er drie in. En de eerste was fantastisch moet ik zeggen", aldus Boskamp. "Ik ga nu naar René toe en dan gaan we een beetje feest vieren. Ha, ik ga niet naar huis."