Van Wolfswinkel baalt van mislopen 'titel': Ik heb zelf de kansen verzuimd

Van Wolfswinkel baalt van mislopen 'titel': "Ik heb zelf de kansen verzuimd"

14-05-2017 20:56
11

Vitesse won de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen met 3-0, thuis tegen Roda JC. Spits Ricky van Wolfswinkel maakte er twee, maar had er graag nog meer achter Roda-goalie Benjamin van Leer gelegd.

Had hij er één meer gemaakt, dan was hij samen met Nicolai Jörgensen (Feyenoord) met 21 doelpunten als eerste op de topscorerslijst geëindigd. "Ik wou nog een hattrickje maken, het zat er alleen niet in vandaag. Nou ja, het zat er wel in. Maar zo pakte het niet uit. Kansen zijn er zeker geweest", zegt hij tegen de NOS

De spits van Vitesse was naar eigen zeggen wel bezig met de persoonlijke titel. "Het zijn dingetjes waar je op let. Maar helaas. Ik heb zelf de kansen verzuimd. Het overzicht bleef een beetje uit bij ons voorin. Het is jammer, maar het is niet anders", aldus Van Wolfswinkel, positief besluit: "Het doet niets af aan het prima seizoen dat we hebben gehad."

Vitesse won de KNVB Beker en start volgend seizoen in de groepsfase van de Europa League. Daardoor hoeven de Arnhemmers ondanks de vijfde plek niet in de play-offs te spelen.