Jörgensen: 'Sorry dat ik het zeg, maar het is bullshit. Ik was echt boos'

Jörgensen: 'Sorry dat ik het zeg, maar het is bullshit. Ik was echt boos'

14-05-2017 22:39
42

Nicolai Jörgensen zegt dat de spelers van Feyenoord te veel druk ervaarden voor het duel met Excelsior. "Ik denk dat het een fout was dat we iedereen hebben toegelaten bij trainingen."

"Niet dat we dat niet willen, maar de druk werd daardoor te hoog", zegt Jörgensen tegen het Algemeen Dagblad. "Deze week hebben we ons iets meer afgesloten, met het doel om gefocust te blijven. Dat is gelukt. We waren veel relaxter dan vorige week. En, sorry dat ik het zeg, maar dat kunstgras is bullshit. Ze sproeien het niet eens. Ik heb daar niets over gezegd vorige week, omdat het geen excuus is, maar ik was wel echt boos. Op normaal gras was het vorige week een andere wedstrijd geweest."

De 3-0 nederlaag bij Excelsior is Feyenoord niet fataal geworden. Tegen Heracles Almelo kwam het zondagmiddag allemaal goed. De grote man met drie goals: Dirk Kuyt. "Tegen hem heb ik na afloop grappend gezegd: wat wil je nog meer? Je hebt een hattrick gemaakt, bent hier een legende. Stop nu. Ga naar huis, naar bed", aldus de Deense spits.

"Maar serieus: ik kan me niet eens voorstellen hoe hij zich nu moet voelen. Hij is onze idool, onze mentor. Ook een crazy fucker trouwens, net als de rest van ons team. Maar ik ben heel blij voor hem. Hij is een beest. Ongelooflijk.”