VP Award 2017: Klasbak van De Kuip is onbetwist de beste

VP Award 2017: Klasbak van De Kuip is onbetwist de beste

Gepubliceerd: maandag 15 mei 2017 om 16:00ma 15-05-2017 om 16:00

De winnaar van de VP Award 2017 is bekend! Feyenoord-topscorer Nicolai Jörgensen gaat aan de haal met de trofee. De Deense spits, dit seizoen goed voor 21 doelpunten en elf assists, troefde Davy Klaassen en Karim El Ahmadi af op het erepodium. Vorig jaar werd Hakim Ziyech nummer één.

De redactie van VoetbalPrimeur was het er unaniem over eens. Jörgensen, die afgelopen zomer voor ruim drie miljoen euro de overstap maakte van FC Kopenhagen naar Feyenoord, is dit seizoen de beste speler van de Eredivisie. De lezers van onze site zitten met ons op één lijn. Ook zij zetten de Deense goalgetter op één. Jörgensen kreeg 29 procent van de stemmen - een overtuigende zege. Klaassen, winnaar van het zilver, ging aan de haal met 22 procent.

Mooiste actie
Willem II – Feyenoord 0-2 (2 oktober 2016)
Links, rechts, frommelgoals, kopballen, onderkantje lat en zelfs hakjes: Jörgensen heeft dit seizoen bewezen dat hij van alle markten thuis is. De fraaiste van zijn 21 competitiegoals namens de kampioen van Nederland? Dat was deze, op bezoek bij Willem II. Wat een gevoel!

Feyenoord – AZ 5-2 (12 maart 2017)
Wat was-ie wekelijks belangrijk voor Feyenoord. De statistieken vertellen eigenlijk het hele verhaal. Jörgensen had een hand in 34 van de 86 Eredivisie-goals van zijn team. Soms waren zelfs zijn assists van grote schoonheid. Wat te denken van deze bal op Dirk Kuyt!

Conclusie VP
In april sijpelden de eerste transfergeruchten al door. Everton en Olympique Marseille zouden hun oog hebben laten vallen op Jörgensen. Feyenoord kan ongetwijfeld een fantastisch bedrag verdienen aan de Deen, die tot medio 2021 vastligt in De Kuip. Heel fijn voor de penningmeester natuurlijk, maar met Champions League-voetbal in de pocket lijkt de kans vrij groot dat Jörgensen zijn werkgever in ieder geval nog één jaar trouw blijft. In het miljoenenbal kan hij laten zien dat zijn mislukking bij Bayer Leverkusen (2010-2012) definitief voltooid verleden tijd is. De man die de eerste landstitel voor Feyenoord sinds 1999 voor een groot deel op zijn conto mag schrijven, kan sowieso nooit meer stuk in Rotterdam. Nicolai, gefeliciteerd!

VP Award 2017
5. Enes Ünal
4. Davinson Sánchez
3. Karim El Ahmadi
2. Davy Klaassen
1. Nicolai Jörgensen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Jörgensen de terechte winnaar?

(1861 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws