AZ haalt opgelucht adem: verdediger mag toch spelen in de play-offs

AZ haalt opgelucht adem: verdediger mag toch spelen in de play-offs

15-05-2017 13:36
13

AZ kan tijdens de play-offs om Europees voetbal gewoon beschikken over Jonas Svensson. Dit melden de Alkmaarders maandagmiddag op de eigen website. De Noorse rechtsback werd zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-3) van het veld gestuurd, maar de KNVB heeft zijn rode kaart inmiddels geseponeerd.

Svensson kreeg zondagmiddag direct rood, nadat hij de 'doorgebroken' Richairo Zivkovic onderuithaalde. De rode kaart voor de Noor was discutabel, omdat Derrick Luckassen nog meeliep. De KNVB vond de veldverwijzing van Svensson onterecht en seponeerde de kaart.

Dat Svensson toch inzetbaar is tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen van woensdagavond, komt de Alkmaarders allesbehalve slecht uit. Mattias Johansson, de andere rechtsback van AZ, is namelijk wel geschorst voor het play-offduel. De Zweed heeft nog een schorsing van één wedstrijd openstaan, nadat hij een gele kaart pakte in de play-offs van het seizoen 2013/2014. Opmerkelijk genoeg was FC Groningen toen ook de tegenstander: destijds werd het in de Euroborg 3-0, waardoor de Groningers Europa in gingen.