NEC krijgt bij voorbaat 'nee' van succesvolle interim-coach: 'Sowieso niet hier'

NEC krijgt bij voorbaat 'nee' van succesvolle interim-coach: 'Sowieso niet hier'

15-05-2017 16:54
2

Ron de Groot leidde NEC in de laatste twee speelrondes naar zeges op AZ en sc Heerenveen. Ondanks het succes wil hij volgend seizoen niet door als hoofdtrainer van de Nijmegenaren. Dat laat hij weten aan FOX Sports.

De Groot nam begin mei het stokje over van de ontslagen Peter Hyballa en kreeg NEC aan de praat met twee overwinningen. Hoewel het niet voldoende was om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen, deed de 57-jarige interim-trainer het daarmee uitstekend. Toch ziet hij een langer dienstverband als hoofdcoach niet zitten.

"Ik ambieer dat niet. Sowieso hier bij NEC niet. Waarom niet? Omdat ik Nijmegenaar ben", vertelt De Groot voor de camera van FOX Sports. "Ik weet hoe het werkt in de stad, weet je wel. Overal waar je komt, overal waar je loopt gaat het over NEC. Zowel in goede als in mindere tijden."

"Op het moment dat je hoofdtrainer bent en je woont buiten de stad en rijdt de stad uit, dan laat je wat achter. Dan heb je in ieder geval een stukje rust. Dat heb ik niet", aldus De Groot. Zijn naam kan dus van het lijstje? "Zeer zeker, ja."

Lees ookBekende naam uit Utrecht zingt rond bij NEC