Bosz: 'Deze jongens zijn nog niet klaar voor een stap naar het buitenland'

Bosz: 'Deze jongens zijn nog niet klaar voor een stap naar het buitenland'

15-05-2017 19:27
70

Peter Bosz weet waar het dit seizoen mis is gegaan voor Ajax. De trainer van de Amsterdammers noemt het duel met PSV 'een sleutelwedstrijd', maar zegt ook dat zijn ploeg aan het begin van het seizoen 'stroef' draaide.

"De wedstrijd tegen PSV is een sleutelwedstrijd geweest", zegt Bosz bij Ajax TV. "Dat neemt niet weg dat we na het verlies van Feyenoord tegen Excelsior hoop hebben gekregen. Toen ze snel voor stonden, was het geen echte wedstrijd meer en wist je hoe laat het was. Wij konden maar een ding doen en dat was van Willem ll winnen. Dat hebben we gedaan."

Bosz heeft ook zijn antwoord klaar voor de mensen die zeggen dat Ajax in de competitie slecht presteerde na een Europese wedstrijd. "We hebben tot nu toe achttien Europese wedstrijden gespeeld. Ergens in dat seizoen zitten achttien competitieduels die volgen op een Europese wedstrijd. Dat je dan een keer punten laat liggen, is getalsmatig ook wel logisch."

De Ajax-trainer verwacht en hoopt dat zijn selectie voor volgend seizoen intact blijft. "Deze jongens zijn nog niet klaar om nu al een stap naar het buitenland te maken. Daar is meer voor nodig dan goed kunnen voetballen. Dat ze nog veel moeten leren, staat voor mij ook vast. Ze moeten de tijd nemen om die ervaring op te doen. Het is beter om bij een club binnen te komen als je al wat gepresteerd hebt. Ik hoop dat de jongens daar de tijd voor nemen, maar in het moderne voetbal weet je het nooit."