VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

16-05-2017 14:00
95

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. We trappen de zoektocht naar de beste elf van het seizoen af met de positie van doelman. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van doelman zijn:

Wedden

Meer odds

Brad Jones (Feyenoord)
Kwam als noodverband na de zware blessure van Kenneth Vermeer maar groeide uit tot de meest betrouwbare doelman van de Eredivisie. Hield zeventien keer de nul en maakte ruim vier reddingen per tegengoal, een bijzonder hoog aantal. Jones was een sleutelspeler in het kampioensjaar van de Rotterdammers.

André Onana (Ajax)
Minstens zo’n grote verrassing als Jones bij Feyenoord was. Onana werd als keeper voor de toekomst gezien en zou bij de terugkeer van Tim Krul pas op de plaats moeten maken. Maar de jonge doelman overtuigde al vroeg in het seizoen en groeide snel uit tot de vaste nummer één bij Ajax. Gedurende het seizoen werd Onana steeds belangrijker en constanter voor de Amsterdammers.

David Jensen (FC Utrecht)
Ook Jensen profiteerde van een keepersprobleem - namelijk het wegvallen van Robbin Ruiter – en wist als tijdelijke optie of reservedoelman enorm te verrassen. Jensen kan volgend seizoen de vaste eerste doelman worden nu Ruiter heeft aangekondigd te vertrekken.

Kostas Lamprou (Willem II)
Keepte het seizoen van zijn leven in Tilburg. Lamprou solliciteerde bijna wekelijks naar een plek in ons Elftal van de Week door zijn vele cruciale reddingen voor Willem II. Een aanbieding van FC Utrecht sloeg hij reeds af en ook sc Heerenveen zit op het vinkentouw.

Benjamin van Leer (Roda JC)
Als doelman van een degradatiekandidaat is het altijd eenvoudiger om uit te blinken, maar bij Van Leer was het zeker niet alleen maar show dit seizoen. Meer dan eens sleepte de doelman een punt of soms zelfs meer uit het vuur voor zijn ploeg. Negen keer de nul houden bij een ploeg die het hele seizoen in degradatiezorgen verkeert is bijzonder knap.

Wie was de beste doelman van dit Eredivisie-seizoen? Stem in de poll!