Rutten na Oranje-soap gelinkt aan nieuwe klus: 'Heb goed gesprek gehad'

Rutten na Oranje-soap gelinkt aan nieuwe klus: 'Heb goed gesprek gehad'

16-05-2017 14:03
12

Fred Rutten kan zijn trainersloopbaan mogelijk voortzetten in Oostenrijk. Werner Ruttensteiner, in dienst van makelaarsbureau SEG, bevestigt in gesprek met SPOX dat er contacten zijn gelegd tussen Rapid Wien en  de clubloze oefenmeester. 

"Het klopt dat zijn diensten zijn aangeboden bij Rapid Wien. Nu ligt de bal bij Fredy Bickel", doelt Ruttensteiner op de technisch directeur van de Oostenrijkse club. "Ik heb een goed gesprek met Bickel gehad, maar Rapid beslist natuurlijk zelf of zij ook daadwerkelijk om de tafel gaan met Rutten." SPOX heeft vernomen dat de Nederlander een goede kans maakt op een aanstelling. 

Rutten, die vloeiend Duits spreekt, was onlangs nog in beeld als assistent-bondscoach bij Oranje. Een mogelijke samenwerking met Henk ten Cate ging uiteindelijk niet door. Rutten werd in januari 2017 op straat gezet door Al-Shabab. Voorheen werkte de oefenmeester bij onder meer Feyenoord, Vitesse, PSV, Schalke 04 en FC Twente. 

Rapid Wien staat momenteel op de zesde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. Red Bull Salzburg werd een paar weken geleden al kampioen.