VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

17-05-2017 12:00
69

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag aan de beurt: de rechtsbackpositie.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van rechtsback zijn:

Wedden

Meer odds

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Begon wat stroef aan het seizoen, maar raakte als vanouds op stoom en domineerde op de gehele rechterflank met zijn rushes en sterke aanvallende acties. Karsdorp was een aanjager bij kampioen Feyenoord dit seizoen.

Santiago Arias (PSV)
Een van de weinige lichtpuntjes bij PSV. In tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten haalde Arias altijd wel een degelijk basisniveau. Aanvallend altijd actief en defensief niet op veel fouten te betrappen.

Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Een van de grote verrassingen dit seizoen. De pas negentienjarige rechtsback van FC Utrecht beleeft zijn grote doorbraak en met zijn loopvermogen, kracht, snelheid en aanvallende instelling kan Troupée op de nodige belangstelling rekenen komende zomer.

Joël Veltman (Ajax)
Veltman is lang niet altijd onbetwist, maar in de meeste wedstrijden in de Eredivisie haalde de van nature centrale verdediger een goed niveau. Trainer Peter Bosz geeft ondanks de kritieken nog altijd de voorkeur aan Veltman boven Kenny Tete en dat is simpelweg omdat volgens Bosz Veltman beter het huidige Ajax-spelletje beheerst.

Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Een stabiele rechtsback in de Eredivisie die net als heel sc Heerenveen een goede eerste seizoenshelft kende en na de winterstop niet wist te voorkomen dat de Friezen in een vrije val terechtkwamen. Marzo zakte echter niet door het ijs en bewees een goede speler voor de Eredivisie te zijn met vijf assists.

Wie was de beste rechtsback van dit Eredivisie-seizoen? Stem in de poll!

Stem ook op:
Doelman