Ophef over Go Ahead-steward: 'Zoals gisteren nog op tv bij Voetbal Inside'

Ophef over Go Ahead-steward: 'Zoals gisteren nog op tv bij Voetbal Inside'

16-05-2017 19:57
25

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt heeft dinsdag gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat twee jonge fans afgelopen zondag tegen Sparta het veld betraden. Een van de jongens werd hardhandig neergehaald door een steward.

Lugt vindt de ophef die daarover is ontstaan grote onzin. De preses noemt het ingrijpen van de steward 'kordaat'. 'Kordaat handelen, waarbij de jongen weliswaar ferm ten val werd gebracht maar waarvan hij – zoals hij later ook meermaals aangaf – geen enkele pijn voelde', schrijft Lugt op de website van Go Ahead Eagles. 'Niet tijdens het moment en niet naderhand. Sterker nog, de betrokken steward bood hem even later in de catacomben een glaasje water aan om een beetje van alle consternatie te bekomen. Hierna volgde een handdruk en een afscheid, aangezien de steward weer terug ging naar zijn sector.'

'Eind goed, al goed wat de steward betreft, zou je zeggen. Maar blijkbaar niet voor een behoorlijk groot aantal individuen, vooral op social media en in de media, zoals gisteren nog op tv bij Voetbal Inside. Als club betreuren we ontzettend dat de betrokken steward zeer negatieve en zelfs agressieve reacties heeft ontvangen. Als club staan wij volledig achter hem en achter zijn kortdate handelen op het moment zelf. Waarbij niemand – ik herhaal: niemand – ook maar enigszins pijn of moeilijkheden heeft ondervonden', aldus Lugt.