Borst: In het geval van Sampaoli zat Kieft gewoon feiten te ontkennen

Borst: "In het geval van Sampaoli zat Kieft gewoon feiten te ontkennen"

17-05-2017 10:26
17

Niet Dick Advocaat, maar Louis van Gaal was de beste bondscoach voor het huidige Oranje geweest. Dat stelt Hugo Borst, die ook met een andere optie komt.

"Mijn eerste keus was Louis van Gaal, als interim-bondscoach. Dat wilden de spelers ook, heb ik begrepen", zegt Borst in een interview met Panorama. Dan met een knipoog: "Of anders het trio Van Bronckhorst/Cocu/Bosz. Hadden ze samen lekker uit eten kunnen gaan."

Dat de keuze niet op een buitenlandse bondscoach viel, vindt Borst jammer. Hij had graag gezien dat de KNVB in gesprek was gegaan met Sevilla-coach Jorge Sampaoli. "Er viel, op zoek naar een nieuwe bondscoach, een zekere tendens te bespeuren. Derksen, Kieft, Boskamp, Van der Gijp, ze waren allemaal tegen een buitenlandse bondscoach. Dat is opvallend."

"In het geval van Sampaoli zat Kieft gewoon feiten te ontkennen", aldus de columnist. "Die man heeft de Copa America gewonnen, nou, best leuk. En hij wil graag. Dus zeg ik: interessant, ga eens met hem praten. Moeten we dan Ron Jans gaan vragen?"