VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

18-05-2017 12:00
45

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag: de linksbacks. 

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van linksback zijn:

Wedden

Meer odds

Nick Viergever (Ajax)
Op een of andere manier knokt-ie zich altijd weer in de basis bij Ajax. Nick Viergever, met zijn 27 jaar een echte oude rot tussen alle Amsterdamse jonkies. Na het wegvallen van zijn concurrent Daley Sinkgraven nam Viergever de linksbackpositie probleemloos over. Domper voor de tweevoudig international: hij mist de naderende Europa League-finale vanwege een schorsing. 

Robin Gosens (Heracles Almelo)
Het uitstekende seizoen dat Gosens achter de rug heeft met Heracles kan hem mogelijk een droomtransfer opleveren. Diverse media schreven onlangs dat Atalanta Bergamo in de markt is voor de Duitse linkspoot. Gosens (22) speelde dit seizoen 28 Eredivisie-wedstrijden. Hij scoorde twee keer en leverde vier assists af. 

Ridgeciano Haps (AZ)
Wéér heeft Haps een prima jaar achter de rug. De linksback wordt steevast genoemd als een uitstekende versterking voor een Nederlandse topclub. Gaat het er deze zomer dan van komen? Haps (23) en AZ eindigden op de zesde plaats en mogen via de play-offs proberen om Europees voetbal te behalen. 

Terence Kongolo (Feyenoord)
Vanwege een aantal spierblessures kwam Kongolo tijdens het kampioensjaar van Feyenoord slechts 23 keer in actie. Vorig jaar gebruikte Giovanni van Bronckhorst hem vaak in het centrum, inmiddels is de 23-jarige verdediger de vaste linksback in De Kuip. Kongolo verlengde zijn contract onlangs tot medio 2019. 

Django Warmerdam (PEC Zwolle) 
De multifunctionele Warmerdam werd dit seizoen door PEC gehuurd  van Ajax. Hoewel de ploeg van Ron Jans een matig seizoen beleefde, deed de 21-jarige linkspoot het prima. Warmerdam is inzetbaar als linksback, centrale verdediger én als linkshalf. FC Groningen heeft hem reeds vastgelegd voor drie seizoenen. 

Wie was dit seizoen de beste linksback van de Eredivisie? Laat je stem horen in de poll! 

Stem ook op:
Doelman
Rechtsback