VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

19-05-2017 12:00
28

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers. Vandaag: de centrale verdedigers. 

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. In het geval van de centrale verdedigers zijn we op zoek naar twee kandidaten. De twee winnaars van de poll krijgen een plekje in de beste XI. De acht genomineerden, in willekeurige volgorde: 

Davinson Sánchez (Ajax)
Verkozen tot Speler van het Jaar door de supporters van Ajax. De twintigjarige Sánchez heeft een verplettende indruk gemaakt tijdens zijn debuutseizoen in Europa. Ajax zal alle moeten bijzetten om de stopper uit de handen van buitenlandse topclubs te houden. 

Justin Hoogma (Heracles Almelo)
Marathonman van Almelo. Indrukwekkend: de achttienjarige Hoogma speelde dit seizoen elke minuut van de 34 Eredivisie-duels die Heracles afwerkte. Onder meer Feyenoord zou de jeugdinternational op de korrel hebben. 

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Vorig jaar nog verguisd door kenners en zelfs zijn eigen achterban, dit seizoen één van de dragende krachten van landskampioen Feyenoord. Van der Heijden vormde samen met Eric Botteghin een ijzersterk duo in de Rotterdamse achterhoede. Kreeg zelfs een heuse bijnaam: Jan-Scharie. 

Héctor Moreno (PSV)
Eén van de lichtpuntjes in een teleurstellend PSV-seizoen. Moreno miste slechts twee competitieduels en was daarmee een belangrijk onderdeel van de minst gepasseerde defensie van Nederland. Net als Ajax incasseerde PSV maar 23 doelpunten. Moreno scoorde bovendien zeven keer. 

Guram Kashia (Vitesse) 
Sinds jaar en dag de trotse aanvoerder van bekerwinnaar Vitesse. Speelde dit seizoen in alle 34 competitieduels mee, miste slechts 45 minuten. Vorig seizoen was-ie even zijn basisplaats kwijt, maar Henk Fraser vertrouwde volledig op de Georgiër. 

Matthijs de Ligt (Ajax)
Het jaar 2017 als een achtbaan omschrijven is eigenlijk nog een understatement in het geval van De Ligt. De zeventienjarige verdediger speelde een paar maanden geleden nog voor de A1 van Ajax. Nu heeft hij zijn Oranje-debuut achter de rug, is de stopper uitgegroeid tot basiskracht en publiekslieveling en gaat hij volgende week op voor het binnenslepen van de Europa League. Ongekend. 

Eric Botteghin (Feyenoord)
De trouwe kompaan van Van der Heijden in het hart van de Feyenoord-verdediging. Botteghin had het tijdens zijn debuutseizoen in De Kuip soms wat lastig, dit jaar heeft de Braziliaan alle criticasters overtuigd van zijn kwaliteiten. Over een paar maanden debuteert de 29-jarige Botteghin in de Champions League. 

Willem Janssen (FC Utrecht)  
Ooit was Willem Janssen bij Roda JC en FC een middenvelder die regelmatig zijn doelpuntjes meepikte. De routinier is inmiddels in een nieuwe fase van zijn carrière aanbeland. Als captain van FC Utrecht geeft hij leiding aan de achterhoede van de nummer vier van de Eredivisie. Het team van tactisch brein Erik ten Hag presteerde ook dit seizoen weer fantastisch. 

Wie waren dit seizoen de beste centrale verdedigers van de Eredivisie? Laat je stem horen in de poll! 

Stem ook op:
Doelman
Rechtsback
Linksback