Kuyt (36) hakt knoop door en stopt als profvoetballer

Kuyt (36) hakt knoop door en stopt als profvoetballer

17-05-2017 16:47
77

Dirk Kuyt stopt als profvoetballer. De 36-jarige routinier van Feyenoord heeft de knoop doorgehakt en besloten om niet door te gaan. Dat maakt de Rotterdamse club via de officiële kanalen bekend.

Kuyt maakte woensdagochtend aan de directie kenbaar dat hij zijn profloopbaan gaat beëindigen. De komende dagen traint hij nog mee met de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Daarna hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Vertrekken bij Feyenoord doet hij niet: Kuyt gaat een andere functie bekleden. De Katwijker gaat zich met name richten op het verkrijgen van een positie binnen het technisch management van de club.

Technisch directeur Martin van Geel op de site van Feyenoord: "We zijn Dirk echt ongelofelijk dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft betekend de afgelopen twee jaar. Met zijn instelling, professionaliteit en passie heeft hij enorm veel toegevoegd. In de kleedkamer, op het veld én daarbuiten. We zijn dan ook enorm blij dat we iemand met zijn ervaring en instelling voor de club kunnen behouden. Ik ga Dirk opleiden en kan me zomaar voorstellen dat hij mij op termijn opvolgt."