Everse: 'Hij heeft het lichaam van een oud wijf, hij heeft zelfs tieten'

Everse: 'Hij heeft het lichaam van een oud wijf, hij heeft zelfs tieten'

17-05-2017 19:07
6

Jan Everse zag tien jaar geleden veel potentie in Danny Holla, toen nog door FC Zwolle gehuurd van FC Groningen. De voormalig oefenmeester pakte de middenvelder daarom hard aan tijdens trainingen, herinnert Everse zich in Voetbal International. 

"Ik zei bijvoorbeeld tegen hem: je lijkt wel op een vent van 35 die 120 interlands achter zijn naam heeft en lekker komt afbouwen bij Zwolle. Die kon echt veel beter", aldus Everse. "Meteen zijn zaakwaarnemer aan de telefoon. Danny was boos."

"Zei ik: wat interesseert mij dat nou, hij loopt er als een ouwe lul bij. Haal hem op en breng hem terug naar Groningen. Hij heeft het lichaam van een oud wijf, hij heeft zelfs tieten", vervolgt de coach. "Dan kon ik echt heel hard zijn."

Later bedankte Holla zijn trainer voor de harde woorden. "Hij zei: trainer, ik heb je naam genoemd bij Groningen hoor. Hij begreep dat ik het deed om hem beter te maken." Via een aantal omwegen belandde Holla in 2016 weer bij Zwolle. De middenvelder staat nu op het punt om transfervrij naar FC Twente te verkassen