'Lastige klootzak' van PSV stelt diep teleur: Dat vind ik zo raar

'Lastige klootzak' van PSV stelt diep teleur: "Dat vind ik zo raar"

17-05-2017 21:36
39

Kees Kwakman snapt niet dat Luuk de Jong dit seizoen zó teleurstellend heeft gepresteerd bij PSV. Afgelopen jaar was de speler van FC Volendam nog diep onder de indruk van de spits. 

"Ik heb hem nog de beste speler van de Eredivisie genoemd, omdat ik hem toen zó goed vond", aldus Kwakman bij FC Afkicken. "Ik vond het zo'n lastige klootzak om tegen te spelen. Hij was altijd voor de goal, in beweging, sterk en goed in kopduels. Ik vond het echt vervelend om tegen hem te spelen. Dit jaar is er niets meer van over. Dat vind ik zo raar."

Juist omdat De Jong het de afgelopen jaren zo aardig deed in Eindhoven, valt het nu extra op dat hij slecht speelde, meent collega-analist Simon Cziommer. "Iemand kan je alleen teleurstellen als je er verwachtingen van hebt. Ik had PSV ook als topfavoriet voor de titel."

"Zij zijn dan ook de grootste teleurstelling, als je dat woord mag gebruiken, omdat ze niet het niveau hebben gehaald wat ze kunnen halen. Luuk is daar jammer genoeg een voorbeeld van. Ik hoop dat hij volgend jaar vertrouwen krijgt en het wel weer waar maakt", aldus de Duitser.