Oud-speler Ajax en United ziet voordeel Amsterdammers: 'Manchester toch anders'

Oud-speler Ajax en United ziet voordeel Amsterdammers: 'Manchester toch anders'

17-05-2017 22:19
19

De telefoon van Arnold Mühren staat momenteel roodgloeiend. De Volendammer speelde zowel voor Manchester United en Ajax. Hij acht de Amsterdammers zeker niet kansloos in de Europa League-finale in Stockholm.

"We mogen Manchester United niet onderschatten, maar ze zitten niet in hun lekkerste fase om het zo maar te zeggen", zegt Mühren tegen Ajax Life. "Ik denk niet dat er vooraf een favoriet is aan te wijzen. Aan de andere kant heb ik geen idee waarom Ajax deze finale niet zou kunnen winnen. Wellicht is United meer ervaren, maar met ervaring alleen win je geen wedstrijden."

"Het gaat ook om kwaliteit en mentaliteit", vervolgt Mühren, die vindt dat Ajax bij Schalke 04 en Olympique Lyon met tien man heeft laten zien dat er vooral op mentaal vlak stappen zijn gemaakt. Hij ziet bovendien een ander voordeel. "Ajax heeft meer vastigheid in het elftal. Het maakt niet uit wie er speelt, Ajax voetbalt altijd 4-3-3."

"Bij Manchester gaat het toch anders", aldus Mühren. "Mourinho gebruikt veel spelers, heeft veel blessures in zijn selectie en zelfs een schorsing. Dat wil niet zeggen dat ze geen goede ploeg hebben. Ik vind Rashford en Martial twee supersnelle aanvallers, Mata kan het verschil maken. De afwezigheid van Zlatan is wel een gemis."