Advocaat kan prijs met Fenerbahçe vergeten: bekerdroom over na 26 penalty's

Advocaat kan prijs met Fenerbahçe vergeten: bekerdroom over na 26 penalty's

17-05-2017 23:05
34

Dick Advocaat gaat zijn periode als trainer van Fenerbahçe níet afsluiten met een hoofdprijs. Woensdagavond werd Advocaat door Istanbul Basaksehir uitgeschakeld in de halve finale van de Turkse beker. Basaksehir won na een bizarre penaltyserie. 

Jeremain Lens en Robin van Persie stonden in de basis bij Fenerbahçe, dat geen kans meer maakt op de landstitel. Advocaat, die binnenkort aan de slag gaat als bondscoach van Oranje, had dus nog één kans op een prijs. Het ging echter mis tegen Basaksehir. Het heenduel was al in 2-2 geëindigd en ook nu stond het na 120 minuten voetbal 2-2. 

De strafschoppenserie werd een ware thriller. In totaal werden er 26 strafschoppen genomen. De keepers van Fenerbahçe en Basaksehir misten allebei. Uiteindelijk vloog de ploeg van Advocaat eruit omdat middenvelder Souza miste. Basaksehir treft in de bekerfinale Konyaspor.

Advocaat heeft nu nog drie wedstrijden te gaan met zijn club voordat hij officieel aan de slag moet bij de KNVB. Het slotstuk is op 4 juni. Dan staat het competitieduel met Adanaspor op het programma. Vier dagen eerder al speelt Nederland een vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko.