'Tottenham Hotspur zoekt versterking: twee Ajacieden op Londens lijstje'

'Tottenham Hotspur zoekt versterking: twee Ajacieden op Londens lijstje'

18-05-2017 00:15
54

Tottenham Hotspur heeft belangstelling voor Ajacieden Joël Veltman en Davy Klaassen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph woensdagavond. Spurs wil de selectie flink gaan versterken in de zomer. 

Manager Mauricio Pochettino heeft behoefte aan meerdere aankopen. De Argentijn hoopt in elke linie één of twee nieuwe spelers te kunnen begroeten, weet The Telegraph. Klaassen (24) kan in Noord-Londen gaan concurreren met spelers als Christian Eriksen en Dele Alli. De aanvoerder van Ajax heeft een contract tot 2019 in Amsterdam. De verwachting is dat Klaassen in de zomer een stapje hogerop gaat maken. Hij werd eerder gelinkt aan Everton en SSC Napoli.

Wedden

Meer odds

Ook de 25-jarige Veltman is dit seizoen diverse keren gescout door Tottenham. Hij wordt door de nummer twee van de Premier League gezien als een 'veelzijdige verdediger'. Bij Ajax werd Veltman in de afgelopen seizoenen ingezet in zowel het centrum als op de rechtsbackpositie. Zijn contract loopt na dit seizoen nog één jaar door. 

Veltman en Klaassen zijn zeker niet de enige namen die aan Spurs worden gelinkt. Ook spits Patrik Schick (Sampdoria), verdediger Harry Maguire (Hull City), buitenspeler Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Everton-middenvelder Ross Barkley staan op een shortlist. Tottenham en Ajax deden in de afgelopen jaren vaker zaken. Naast Eriksen maakte ook Jan Vertonghen de overstap van Amsterdam naar Londen.