Opnieuw flinke domper voor Advocaat: Daar ga ik over praten met de voorzitter

Opnieuw flinke domper voor Advocaat: "Daar ga ik over praten met de voorzitter"

18-05-2017 06:56
8

Dick Advocaat kreeg donderdag met Fenerbahçe een flinke tik te verwerken door de uitschakeling in de halve finale van de Turkse beker. Daardoor pakt de 69-jarige Hagenaar geen prijs met de club, want kampioen kan hij ook niet meer worden. Of Advocaat de overige competitiewedstrijden op de bank zit, weet hij niet.

"Daar ga ik over praten met de voorzitter. Zeker is wel dat ik de komende twee duels nog op de bank zit", zei een teleurgestelde Oranje-bondscoach na afloop, opgetekend door Voetbal International. Fenerbahçe werd na strafschoppen verslagen door Istanbul Basaksehir.

"Het was een zeer triest resultaat. Istanbul Basaksehir is een erg goed team, maar beide clubs waren enorm aan elkaar gewaagd. We hebben tot drie keer toe de kans gehad de strafschoppenserie in ons voordeel te beslissen. En als die kans er is, moet je hem grijpen. Al weten we dat er ook een hoop geluk komt kijken bij het nemen van penalty's."

Oranje speelt op 31 mei een oefenduel met Marokko, maar Fenerbahçe moet op 22 mei, 27 mei en 4 juni nog een wedstrijd spelen. Mogelijk zit Advocaat namens Oranje al op de bank tegen het Marokkaanse elftal.