'Stuntploeg Leipzig richt pijlen op vier Ajacieden: één is al te duur'

'Stuntploeg Leipzig richt pijlen op vier Ajacieden: één is al te duur'

18-05-2017 08:32
91

De prestaties van vier Ajacieden hebben indruk gemaakt op RB Leipzig. De Duitse sensatieploeg heeft het oog laten vallen op Kasper Dolberg, Amin Younes, Bertrand Traoré en Matthijs de Ligt. 

Dat meldt het Duitse BILD. Leipzig vraagt zich echter af of Dolberg (19) haalbaar is, omdat de Deense spits dankzij een prima debuutseizoen bij Ajax nu al te duur zou zijn. De nummer twee van de Bundesliga acht de komst van Younes, Traoré en De Ligt realistischer. Technisch directeur Ralf Rangnick moet wat betreft Traoré onderhandelen met Chelsea. De aanvaller wordt door Ajax gehuurd van de Engelsen.

De fans van Leipzig schreeuwen om versterkingen nu de ploeg de Champions League in mag. Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl hoopt dat hij snel versterkingen mag verwelkomen. De oefenmeester wil 'vijftien, zestien gelijkwaardige spelers' in zijn selectie voor komend seizoen hebben. "Laten we zien hoe het met spelers staat die we vorig jaar niet konden krijgen. Zo ver zaten we er niet vandaan."

Naast de vier Ajacieden, richt Leipzig ook de pijlen op drie doelmannen: Yvon Mvogo (BSC Young Boys), Bernd Leno (Bayer Leverkusen) en Timo Horn (FC Köln). Ook Kevin Volland (Bayer Leverkusen), Maxi Arnold (VfL Wolfsburg) en Breel Embolo (Schalke 04) staan op de radar bij de ploeg.