Van Hooijdonk: 'Zal wel mee hebben gespeeld, dat moet Dirk niet doen'

Van Hooijdonk: 'Zal wel mee hebben gespeeld, dat moet Dirk niet doen'

18-05-2017 13:46
6

Pierre van Hooijdonk vindt het jammer dat Dirk Kuyt zijn voetballoopbaan beëindigt. Dat zegt de oud-international in gesprek met RTV Rijnmond. De beslissing van Kuyt komt voor Van Hooijdonk overigens niet als een grote verrassing. 

"Als liefhebber van de sportman Kuyt had ik wel gehoopt dat hij zou doorgaan, omdat hij mede door zijn fitheid altijd iets kan teweegbrengen in een selectie. Mijn gevoel zegt dat je zo lang als je fysiek in staat bent door moet gaan, want voetbal is het mooiste wat er is. Maar wat wil je nog meer als je in twee jaar tijd de beker wint en landskampioen wordt na een hattrick in de kampioenswedstrijd", aldus de oud-spits van Feyenoord. 

Van Hooijdonk denkt dat de fysieke gesteldheid en het plezier in het voetbal een doorslaggevende rol hebben gespeeld bij de keuze van Kuyt. "Dirk is een liefhebber die nog topfit is. De rol waarin hij zich volgend seizoen zou moeten schikken zal wel mee hebben gespeeld. Dat vind ik een goede reden, want Dirk moet op deze leeftijd na Feyenoord niet meer bij een andere club gaan voetballen."

Check ook: Emotioneel moment in De Kuip: allerlaatste acties van Kuyt