Kuyt krijgt testimonial en komt tóch nog een keer in actie: Zeer respectvol

Kuyt krijgt testimonial en komt tóch nog een keer in actie: "Zeer respectvol"

18-05-2017 14:10
10

Dirk Kuyt plakt er nog één wedstrijd aan vast. De Feyenoord-captain, die woensdag zijn voetbalpensioen aankondigde, krijgt van de Rotterdamse grootmacht een afscheidswedstrijd. Kuyt zelf maakte dat donderdag bekend op een persconferentie. 

Wanneer de wedstrijd wordt gespeeld en welke ploeg de tegenstander wordt in De Kuip, is nog niet bekend. Volgens RTV Rijnmond vindt Kuyt het 'zeer respectvol' dat Feyenoord meewerkt aan een testimonial. 

Voor het oog van de massaal toegestroomde pers ging de 36-jarige aanvaller ook nog kort in op de beweegredenen achter zijn afscheid. "Ik kan er niet tegen als ik niet speel, of dat nou terecht is of niet. Dat was ook de reden waarom ik stopte bij Liverpool en Oranje", aldus de routinier. Op het veld is-ie niet meer te zien. "Ik ga niet bij de amateurs spelen, ook niet bij mijn oude club Quick Boys. Het is mooi zo."

TD
Verder opvallend: Kuyt, die zich in de toekomst gaat richten op een technische functie achter de schermen, verrichtte de afgelopen maanden al wat werk op dat vlak. "Ik heb al wat werkzaamheden als technisch directeur verricht. Zo was ik betrokken bij de gesprekken met Berghuis, Vilhena en Jones."