'Kijk naar Virgil van Dijk, wat hij in Engeland doet, kan Botteghin ook'

'Kijk naar Virgil van Dijk, wat hij in Engeland doet, kan Botteghin ook'

18-05-2017 16:09
30

Eric Botteghin heeft de kwaliteiten om het te maken in de Premier League. Dat zegt Jan Everse in Voetbal International. Hij werkte in het verleden bij PEC Zwolle samen met de Braziliaanse verdediger, die dit seizoen kampioen werd met Feyenoord. 

"Ik denk dat hij nog wel een stapje kan maken. Hij zou met zijn lengte en fysieke kracht heel goed in Engeland kunnen spelen", aldus Everse over de stopper. "Kijk naar Virgil van Dijk, wat hij in Engeland doet, kan Eric ook. Gelukkig is het allemaal goed gekomen met hem, maar hij heeft natuurlijk te lang in Zwolle gespeeld."

"Ik heb vierenhalf jaar bij Zwolle gespeeld, dat was inderdaad te lang", vult de 29-jarige verdediger zelf aan. "Maar ik ben tevreden. Als ik nu naar mijn carrière kijk, durf ik te zeggen dat ik ben geslaagd. Ik zit bij een topclub en we winnen prijzen."

"Maar er is altijd een volgend doel. Goed presteren in de Champions League, nog een keer kampioen worden, of in de toekomst misschien een transfer naar een buitenlandse competitie. Nu eerst een tijd echt genieten van dit succes."