In het kort: eventuele huldiging Ajax op donderdag, mediaverbod bij Heerenveen

In het kort: eventuele huldiging Ajax op donderdag, mediaverbod bij Heerenveen

18-05-2017 21:26
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Datum voor huldiging Ajax
Wint Ajax volgende week de Europa League, dan worden de Amsterdammers donderdagavond 25 mei om 19.00 uur gehuldigd op het Museumplein. Dat heeft de gemeente bevestigd volgens AT5. Als het feest doorgaat, is dat de eerste keer sinds 2011. Door ongeregeldheden verbood de gemeente Amsterdam sinsdien alle huldigingen, tot dit jaar dus.

Landstitel kost Rotterdam geld
De festiviteiten rond het kampioenschap van Feyenoord kosten meer dan dat ze opleveren. Dat zegt econoom Michiel de Nooij tegen RTV Rijnmond. Het feest kost de gemeente Rotterdam zo'n anderhalf miljoen euro. Toch is de waarde niet alleen in cijfers uit te drukken. "Een kampioensfeest maakt heel veel mensen gelukkig", zegt De Nooij.

Radiostilte bij Heerenveen
SC Heerenveen heeft zijn spelers verboden om in de aanloop naar het cruciale play-offduel met FC Utrecht met de pers te praten. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De club wil dat de volledige focus op de return tegen Utrecht wordt gericht. De ploeg van trainer Jurgen Streppel traint daarom ook weer besloten. Heerenveen moet zondag een 1-3 nederlaag zien weg te poetsen in Utrecht.

Feyenoord niet akkoord met boete
Feyenoord gaat niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. De Rotterdammers kregen te horen dat er een boete van 10.000 euro moet worden betaald voor het afsteken van vuurwerk door supporters, voor en tijdens de clash met PSV op 26 februari 2017. 'De aanklager is van mening dat Feyenoord onvoldoende maatregelen heeft getroffen om het vuurwerk te voorkomen of te beëindigen', schrijft de KNVB. 'De zaak wordt nu voorgelegd bij de tuchtcommissie betaald voetbal.'

ADO laat Schouten vertrekken
Jerdy Schouten vertrekt bij ADO Den Haag. De aanvallende middenvelder vervolgt zijn loopbaan bij Telstar. Dat meldt ADO donderdag via de officiële kanalen. Schouten maakte in december 2016 zijn debuut in de Eredivisie namens de residentieclub. Hij heeft voor één jaar getekend bij Telstar.