Schreuder: 'Ik zou het geweldig vinden om daar ooit trainer te worden'

Schreuder: 'Ik zou het geweldig vinden om daar ooit trainer te worden'

18-05-2017 16:50
11

Alfred Schreuder wil in de toekomst graag trainer worden van zijn oude club NAC Breda. Dat zegt hij in gesprek met Voetbal International. De assistent-trainer van TSG Hoffenheim sprak in het seizoen 2015/16 met NAC, maar hij werd destijds niet enthousiast van de plannen van de Jupiler League-ploeg. 

"Als je diep in mijn hart kijkt, zou ik het geweldig vinden ooit een keer trainer te worden van NAC", aldus de 44-jarige Schreuder, die jarenlang speler was van De Parel van het Zuiden. "Natuurlijk ben ik ambitieus en werk ik het liefst in de Champions League. Maar bij NAC heb ik nog altijd een speciaal gevoel. Vorig jaar was ik nog toeschouwer bij het promotieduel met Willem II en ik kreeg weer kippevel. NAC is een echte club, met enorm veel potentie."

Na zijn ontslag bij FC Twente, in augustus 2015, was hij ook daadwerkelijk in beeld bij NAC. "Maar uiteindelijk verschilden onze inzichten te veel. Daarin ben ik wel heel kritisch geworden. Ik weet welke voorwaarden er nodig zijn om succes te kunnen behalen, alles in een organisatie moet kloppen."